19 квітня – День часнику або
Часниковий день.
Часник – найпопулярніша спеція. Ще
на єгипетських фресках знайдено зображення часнику як харчового продукту.
На Русі часник служив не лише
харчовим продуктом, а й засобом проти нечистої сили. Його вважали оберегом від
усякого лиха.
Часник використовували для
профілактики й лікування різних захворювань. Його прикладали до ран для
запобігання інфікування і навіть додавали в раціон спортсменів-олімпійців у
Стародавній Греції як стимулятор.
Часник — король серед природних
антибіотиків, має певні протимікробні властивості, вбиває збудники інфекцій,
він має позитивну дію на серцево-судинну систему, нормалізує роботу
шлунково-кишкового тракту, поліпшує імунітет. Проте не було отримано жодних
підтверджень ефективності вживання часнику як засобу профілактики зараження
коронавірусом.
Часник – це не панацея від хвороб,
але чудова спеція і просто корисний продукт.
Немає коментарів:
Дописати коментар